Friday, May 20, 2011




Bahan-bahan:
1. 250g cream cheese (kat sini saya guna 1 box cheese Kiri 24 ketul)
2. 200cc/ml fresh cream
3. 2 sudu besar jus lemon
4. 3 sudu besar tepung gandum
5. 2 biji telur
6. 90g gula

Cara-cara:

1. Panaskan oven 170 degree. Sapukan loyang dgn butter atau alas dgn kertas minyak
2. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer atau blender. Mix biar sampai jadi cream
3. Masukkan ke dalam loyang dan bakar selama 40-45 minit
4. Setelah hampir masak atau selepas 30 minit bolehlah letak aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus.
5. Bila sejuk, simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang sedap.


Nota: tuan asal resepi tak ingat la sbb byk sgt browsing cari resepi smpi tak ingat dah. Thanks ya owner for sharing the yummilicious cheese cake.

- Posted using BlogPress by Ejalz

No comments:

Post a Comment